DÄCK & FÄLGAR

Premium bil i Uppsala säljer lyxiga bilar

Däck & fälgar

Hos oss hittar du däck & fälgar av bra kvalitet till din bil.

Köp nya däck på orginalhjul till din nya bil

Köp fälgar och däck hos oss

Hos oss på Premium bil i Uppsala hittar du ett brett sortiment av däck och fälgar till din bil. Vi har ett flertal varianter av både sommar- och vinterdäck samt många olika fälgar att välja mellan. De däck och fälgar du hittar hos oss är alltid av hög kvalitet till bra priser, här hittar du bland annat kompletta däck till exklusiva bilmärken som Ferrari, Jaguar, Porsche och Lamborghini. Samt bra däck och fälgar av hög kvalitet till andra bilmärken.

När du köper däck och fälgar av oss hjälper vi dig hitta rätt däck och fälg till just din bil. Du kan också få hjälp med hjul- och däckbyte av våra kunniga medarbetare i bilverkstaden.

Godkända däck

Att däcken på din bil är i bra skick är en viktig faktor för att din bil ska vara så säker som möjligt att framföra på vägen. Olika däck har olika egenskaper som påverkar bilens köregenskaper. Tanken är att däcken ska hjälpa till att förbättra bilens köregenskaper och öka säkerheten på olika typer av underlag, därför är det viktigt att du väljer rätt däck utifrån dina och bilens behov. När du köper däck och fälgar hos oss hjälper vi dig att välja ut rätt däck för just din bil och dina körvanor.

Byt dina gamla däck

Däck är en färskvara och bör bytas ut regelbundet. Hur ofta däcken måste bytas beror både på din körstil och hur långt du kör, men i genomsnitt efter cirka tre säsonger. Att köra med gamla och slitna däck är något du bör undvika då det påverkar bilens körsäkerhet.

Du kan själv kontrollera skicket på dina däck genom att regelbundet se över mönsterdjupet på däcken. Mönsterdjupet bör vara minst 1,6 millimeter på sommardäck och minst 3 millimeter på vinterdäck. Det är också viktigt att mönsterdjupet är tillräckligt djupt på större delen av däckets slitbana och inte bara på ena halvan av däcket. Är däcket slitet försvagas bilens köregenskaper väsentligt. Det påverkar bland annat bromssträckan, ökar risken för vattenplaning och sladd, samt ökar bränsleförbrukningen och mängden utsläpp. Du riskerar också böter för slitna däck om du hamnar i en poliskontroll. Vi rekommenderar därför att du byter ut dina däck regelbundet och så fort de börjar bli på gränsen till för slitna.

Fälgar

Fälgar slits inte på samma sätt som dina däck men det finns flera bra anledningar till att köpa nya fälgar. Till exempel kan det vara bekvämt att ha dubbel uppsättning fälgar så du slipper skifta mellan sommar- och vinterdäcken, eller om du vill förändra utseendet på din bil. Fälgar gör mycket för helhetsintrycket av din bil och att byta fälgarna är ett lätt sätt att fräscha upp bilen. Bra fälgar kan också förbättra bilens köregenskaper, men det förutsätter att du väljer rätt fälgar och däck för din bil.

Att välja rätt fälgar är inte det lättaste, därför hjälper vi dig gärna när det är dags att köpa nya fälgar. Pris och kvalitet går ofta hand i hand när det gäller fälgar. Fälgar av hög kvalitet är både hållbara och lätta och påverkar inte bilens köregenskaper på samma sätt som en tung fälg riskerar att göra. Det är också viktigt att fälgens olika mått passar din bil och de däck du tänkt använda fälgarna ihop med. När du köper fälgar bör du tänka på följande:

  • Att fälgstorlek och bredd stämmer överens med däckets dimension och passar bilen. Vilken däckdimension bilen är registrerad för och vilken fälgstorlek biltillverkaren rekommenderar står i bilens registreringsbevis.
  • Att antalet hjulbultar på fälgen stämmer överens med bilen.
  • Att bultmönstret stämmer, det vill säga att avståndet mellan bulthålen.
  • Att storleken på fälgens centrumhål stämmer överens med bilens hjulnav.

Om du inte känner till bultmönster eller centrumhålets storlek är det svårt att köpa nya fälgar utan att det blir problem att montera dem. Ett tips är att alltid rådfråga en expert innan du beställer nya fälgar till din bil. Ring eller besök oss på Premium bil i Uppsala så hjälper vi dig med ditt köp av däck och fälgar.